8.07.2014

Nyansatt kirkeverge på plass!

Fredag 1.august, en av de mange nydelige sommerdagene vi har hatt i sommer, var min første dag på Kvitsøy som nyansatt kirkeverge! Jeg kunne ikke ha fått bedre velkomst!

Jeg, Eli Skrede, er trønder, men har bodd i Stavanger siden 1985. Mannen min og jeg bor på Hinna, vi har to voksne barn som bor i Oslo og i fjor høst ble vi besteforeldre for første gang.
Siden 2000 har jeg hatt ulike stillinger innenfor kirka; de fleste av årene har min rolle vært daglig leder i lokal menighet i Stavanger og på Grødem. De fleste av oppgavene jeg nå skal ta fatt på som kirkeverge har jeg bred erfaring med. De andre oppgavene som jeg ikke har erfaring med må jeg tilegne meg kunnskap om. Jeg har allerede forstått at her på Kvitsøy har jeg gode medarbeidere både i menighetsrådet, i alle de engasjerte frivillige, i bedehus-/organisasjonsliv og i ansatte ved Kvitsøy kommune.
I løpet av august flytter kirkekontoret til kommunehuset. Det tror jeg blir bra! Det er en del samarbeid med kommunen og da er det fint å ha kontor nært hverandre. Og så blir det OK å ha et arbeidsfellesskap, å ha noen å spise lunsj sammen med!
Det er flere oppgaver som ligger og venter; rehabilitering av det fantastisk flotte kirkebygget, opparbeiding av gode rutiner på kontoret og få en ryddig administrasjon. I tillegg er det kontinuerlig arbeid med å videreføre det gode menighetsarbeidet slik at kirka på Kvitsøy fremdeles blir viktig, åpen og raus for alle som bor på Kvitsøy.
Jeg gler meg! Jeg gler meg til å treffe dere etter hvert! Jeg gler meg til å sammen med dere bygge menighet videre! Jeg kjenner også en spenning og en ydmykhet; ny plass, nye mennesker, nye forventninger å forholde meg til, osv. Dette blir spennende!
Frem til vi sees: Guds fred og alt godt!